Uitgelicht nieuws

Hier verzamelen we interessante berichten of zelfgeschreven artikelen over de ontwikkeling in het publieke domein. Wilt u ook een interessant artikel plaatsen of heeft u een interessante case, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

King e-adviseurs

Op 8 april j.l. certificeerde het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten een nieuwe groep "e-adviseurs". E-adviseurs zijn mensen die gemeenten ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van e-dienstverlening. KING certificeert e-adviseurs die voldoen aan een aantal door KING opgestelde criteria en doelen. Zoals het doel van KING om gemeenten te stimuleren om van buiten naar binnen te denken, maar ook het uitgangspunt dat gemeenten hun eigen oplossend vermogen zo goed mogelijk zouden moeten benutten.

Lees meer: King e-adviseurs

Stimuleringsregelen dienstverlening ondernemers verlengd voor 2013

Tot 31 december 2013 kunnen gemeenten nog gebruik maken van de vouchers om de dienstverlening door te lichten of verbeteracties uit te voeren. Elke gemeente, stadsdeel of deelgemeente heeft recht op maximaal 15.000 Euro. Dit bedrag is in te zetten voor de externe kosten. Deze regeling is verlengd en in 2012 overgenomen door KING. Het is mogelijk om tot einde van het jaar gebruik te maken van deze subsidie.

 

 

Lees meer: Stimuleringsregelen dienstverlening ondernemers verlengd voor 2013

Meer geld voor NUP

De algemene uitkering wordt voor de jaren 2011 tot en met 2014 in totaal met € 122 miljoenverhoogd en in het jaar 2015 met € 122 miljoen verlaagd in verband met het NationaalUitvoeringsprogramma (NUP), een zogenaamde kasschuif. Het gedeelte van deze kasschuif bestemdvoor het generiek ondersteuningsprogramma (€ 18 miljoen) zal mogelijk niet via de algemeneuitkering aan gemeenten worden uitgekeerd, maar op een nader te bepalen wijze ten dienste komenaan het NUP. U wordt daarover in de septembercirculaire 2011 geïnformeerd.

[ lees de meicirculaire ]

 

Lees meer: Meer geld voor NUP

Sturen op resultaten

[ bron: binnenlands bestuur ]


Nee, er wordt in de non-profit sector niet minder hard gewerkt dan in de commerciële sector. Ook voor het bedrijfsleven geldt dat het licht na 17.00 uur in de meeste kamers uit is. Wel is er een verschil in resultaatgerichtheid. En dat is jammer voor de non-profit sector.

Lees meer: Sturen op resultaten